Restaurant

"'t Bourgoensche Cruyce" herbergt een restaurant, bekend als ้้n der beste gastronomische tafels van Vlaanderen, en een hotel vol charme en verfijning.





Onze Formules:
3-gangen menu "Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht"
tegen € 49.

E้n gerecht tegen € 28.









Voorgerechten

Helder nat van bosduif met bospaddestoelen
€ 15

***

Slaatje van kreeft, dressing met sap van schaaldieren
€ 33

***

Verse ganzenlever met kern van gekarameliseerde appel en amandelschilfers
€ 24

***

Notensla, groene asperges, artisjokbodem, jonge spinazie, gekonfijte tomaat en reepjes gedroogde streekham met frisse zomerdressing
€ 22

***

Gebakken zeebarbeel met lauwe zuiderse ratatouille, dressing met geelwortel
€ 17

***

Zeetongreepjes in brickdeeg met kerriesaus en fijn gesnipperde appel en selder
€ 21

***

In de oven gebakken kreeft met tuinkruiden (2 pers.)
€ 33 p.p.

***



Vegetarisch hoofdgerecht

Tagliatelli en zomergroenten, tomatensaus met verse koriander
€ 17

***



Hoofdgerechten

Gebakken zeetongreepjes met saus van bospaddestoelen en gegarneerde aardappelpuree
€ 33

***

Gebakken zeebarbeel, luchtige puree van aardappelen met tapenade van zwarte olijven, groene asperges en saus van rode paprika's
€ 29

***

Gebakken wit van grietbot, bladspinazie en geplette aardappelen met gevolgeltebouillon, saus van prei
€ 41

***

Geroosterde goudbrasem, sliertjes van mergpompoen en wortelen, kalfsjus geparfumeerd met oregano
€ 29

***

Ossehaas met oesterzwammen en sluimererwten, rode wijnsaus en aardappelchips
€ 31

***

Lamsvlees met rago๛t van seizoensgroenten, gratin van aardperen, saus geparfumeerd met lavendel (min. 2 pers.)
€ 41 p.p.

***

Kalfszwezerik met hanekammen en verse deegwaren
€ 35

***

Fijne plakjes jonge duif uit Bresse met eigen braadsap, gestoofd witlof en gebakken "rattes du Touquet"
€ 38

***